جراحی لیفت گردن یا همان کشیدن پوست گردن معمولاً زمانی اتفاق می افتد که پوست گردن به دلیل روند سالخوردگی دچار افتادگی می شود. اما همیشه این عمل صرفا به این دلیل اتفاق نمی افتد چراکه این جراحی به منظور زیبا سازی گردن نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه با معیارهای زیبایی گردن و همچنین دلایل انجام لیفت گردن که مکمل جراحی لیفت صورت است و نحوه انجام این جراحی بیشتر آشنا می شویم.
از معیارهای مهم زیبایی گردن است که بر زیبایی صورت نیز تاثیر فاحشی دارد. برجسته و بارز بودن خط فک پایین از مشخصات گردنهای زیباست. این خط باعث می شود که محدوده سر و گردن به خوبی مشخص باشد.
زاویه فک در افرادی که فک پایین رشد کافی نداشته باشد، یا افرادی که به دلیل تجمع چربی در بالای گردن، این خط محو شده باشد و همچنین افراد مسنی که به دلیل افتادگی بافتها، بخشهایی از این خط دیده نشود، می توانیم با روشهای جراحی یا غیر جراحی، این معیار زیبایی را بازسازی کنیم. روشهای مختلف زیباسازی خط فکی را در بخشهای دیگری از این سایت مورد بررسی قرار می دهیم.
خطی که از زیر چانه تا بالای استخوان هیوئید کشیده می شود باید صاف (یا کمی محدب) باشد.
همان طور که در عکس مشاهده میشود صاف بودن خطی که از چانه تا استخوان هیوئید کشیده می شود در زیبایی گردن نقش بسیاری دارد.
در حالت طبیعی زاویه بین گردن و چانه بین ۱۰۵ تا ۱۲۰ درجه است. افزایش سن و تحلیل بافت چانه باعث افزایش این زاویه می شود و تجمع چربی در بالای گردن باعث کاهش این زاویه می شود در هر صورت زیاد شدن یا کم شدن این زاویه در زیبایی گردن تاثیر گذار است.
همان طور که در عکس های زیر مشاهده می کنید هر چه نسبت بخش افقی (چانه تا گردن) به بخش عمودی (گردن) بیشتر باشد زیبایی گردن بیشتر خواهد بود پس الزاماً فقط با افزایش سن این نسبت کم نمی شود در بعضی افراد به دلیل رشد ناکافی قسمت تهتانی صورت، این نسبت کم است و با گذاشتن پروتز چانه این نسبت اصلاح میشود. (میتوانید به توضیحات پروتز چانه در این سایت مراجعه کنید)
نسبت بخش افقی به بخش عمودی گردن (horizontal to vertical segment) دو برابر یا بیشتر باشد
چانه زیبا و جوان یعنی دارای برجستگی مناسب، بدون افتادگی استاتیک یا دینامیک باشد. چانه در بالای بخش جلویی گردن قرار گرفته است و زیبایی آن تاثیر بسزایی بر زیبایی گردن دارد. کوچک بودن چانه، میتواند بالای گردن را حجیم نشان دهد و به صورت کاذب، نمای غبغب ایجاد نماید. در افرادی که چانه کوچک همراه با تجمع چربی یا بافتهای شل در جلوی گردن داشته باشد، نازیبایی (غبغب) شدید تر از واقعیت دیده خواهد شد.
در یک گردن زیبا، پوست صاف و بدون چروک است، لبه عضله پلاتیسما (عضله سطحی گردن) دیده نمیشود و بزرگی با افتادگی غدد بزاقی و دیگر بافتهای کف دهان مشاهده نمیشود.
استحکام و قوام مناسب بافتها در حالت دینامیک
یک گردن جوان، نه تنها در حالت استاتیک، بلکه در حالت دینامیک هم زیبایی و استحکام خود را نشان می دهد. میتوان گفت که اولین و مهمترین تغییری که با افزایش سن در گردن ایجاد می شود، افتادگی دینامیک بافتهای گردن است که در زمان خم کردن سر به سمت پایین، به صورت تجمع بافت در زیر چانه و فک خود را نشان می دهد.
معمولا از ابتدای دهه پنجم زندگی (بعد از ۴۰ سالگی) افتادگی پوست و بافتهای گردن خود را نمایان می سازند. در ابتدا این افتادگیها به صورت دینامیک است یعنی در حالتی که سر به پایین خم می شود (مانند حالتی که مطالعه می کنیم یا به صفحه تلفن همراه نگاه می کنیم) دیده می شود و با برگرداندن سر به سمت روبرو، این حالت کم یا کامل برطرف می شود.
مشاهده کنید: تصاویر نتایج جراحی لیفت گردن
با وجودی که شیوع علائم پیری در مرد و زن به یک میزان است، اغلب این خانومها هستند که برای جوانسازی گردن مراجعه می نمایند.
برای دریافت مشاوره غیرحضوری از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید.
در حالت عادی زاویه بین چانه و گردن (Cervicomental angle) حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ درجه است. غبغب به حالتی گفته می شود که در آن بافت های زیر چانه آویزان یا حجیم به نظر برسند، طوری که در نمای نیم رخ، زاویه ای که چانه با گردن می سازد را بسیار بازتر از حالت عادی نشان دهد. در افرادی که غبغب دارند زاویه منتوسرویکال بیشتر از ۱۲۰ درجه می شود و در موارد شدید آن ممکن است به نزدیک ۱۵۰درجه و یا بیشتر برسد.
با وجودی که غبغب در جوانان نیز دیده میشود، ولی ایجاد غبغب، یکی از مهمترین تغییرات پیری در ناحیه گردن است. غبغب در افراد مسنی که لاغر هستند، بیشتر از چینهای پوستی و لبه آویزان شده عضله پلاتیسما (عضله سطحی گردن) تشکیل شده است.
در افراد چاق غبغب بیشتر حاوی تجمع چربی در زیر پوست و لایه های عمقی گردن می باشد. در نمای تمام رخ، غبغب خود را به صورت بافتی مشابه چانه (ولی در زیر چانه اصلی) نشان می دهد، لذا در انگلیسی اصطلاح (Double chine) یا چانه دوبل برای آن استفاده می شود.
۱.تجمع چربی در زیر چانه
۲.کوچک بودن چانه یا فک پایین به دلیل رشد کافی (غبغب کاذب)
در افراد مسن علاوه بر دو مورد فوق، موارد زیر را نیز باید اضافه کرد.
در هر فردی که دچار غبغب است ممکن است یک یا چند عامل از موارد فوق به صورت همزمان وجود داشته باشند. با افزایش سن، گردن هم مانند دیگر بخشهای بدن دچار تغییرات ناشی از پیری می شود. به دلیل حرکت زیاد گردن در طول زندگی، پوست و بافتهای زیرپوستی، به صورت مداوم در حال کشیده شدن و جمع شدن هستند و با گذر زمان دچار افتادگی می شوند. تحلیل بافتها و تغییر درمیزان چربی نیز همانند آنچه در صورت مشاهده می گردد با افزایش سن در گردن دیده می شود.
توجه: تمام تغییرات فوق منجر به ایجاد غبغب ناشی از افزایش سن می گردد.
بسیاری از افراد غبغب را یکی از نشانه های افزایش وزن می دانند و در واقعیت نیز می بینیم که یکی از محل های تجمع چربی بدن در افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، زیر چانه است لذا دیدن غبغب در افراد چاق امری بسیار شایع است.
چربی های زیر چانه هم در لایه سطحی و هم در لایه عمقی نسبت به پلاتیسما (عضله سطحی گردن) قرار دارند. تنها چربیهای سطحی تر از عضله پلاتیسما را می توان ساکشن نمود. چربیهای عمقی تر از پلاتیسما به دلیل قوام سفت و فیبروزی که دارند، قابل ساکشن نیستند و اگر هم ساکشن شوند می توانند خونریزی شدید ایجاد نمایند و به دلیل بافتهای مهمی که در زیر پلاتیسما قرار دارند، می توانند خطر آسیب به عصب یا غده بزاقی را به دنبال داشته باشند.
گاهی غبغب به صورت کاذب می باشد. در افرادی که چانه و یا فک پایین کوچکی دارند، به دلیل اینکه فاصله برجسته ترین قسمت چانه از گردن کاهش یافته است، به صورت کاذب (خطای دید)، به نظر می رسد که غبغب وجود دارد. گاهی این غبغب کاذب، همراه با غبغب واقعی است و باعث می شود که غبغب بزرگتر از واقعیت خود دیده شود. اگر تنها عامل ایجاد غبغب، کوچک بودن چانه باشد، کافیست که چانه و یا فک پایین برجسته شود. در این حالت بدون اینکه به بافت های زیر چانه دست زده باشیم، غبغب خود به خود از بین می رود.
با افزایش سن، بافتهای زیر چانه همانند دیگر بافتهای نرم صورت، شل شده و آویزان می شوند. لذا در افراد مسن (بیش از ۴۰ سال)، به وفور غبغب دیده می شود و هرچه سن بالاتر می رود، شدت و بزرگی غبغب افزایش می یابد.
در تمامی افراد مسن(افراد بالای ۴۵ سال) که شلی و افتادگی بافتهای گردن مشهود است، جراحی لیفت گردن ماندگارترین نتیجه را ایجاد می نماید. جراحی لیفت گردن تنها روشی است که به صورت همزمان میتوان تمامی عوامل ایجاد کننده نازیبایی در گردن را به صورت همزمان اصلاح نمود. در این روش با محکم کردن عضلات کف دهان، افتادگیهای دینامیک بالای گردن اصلاح می شود، و همزمان می توان با نصب پروتز چانه، محدوده گردن و صورت را به خوبی تفکیک نمود.
ایجاد تناسب بین بخش افقی و عمودی گردن، با روش جراحی لیفت گردن امکان پذیر است. جراحی لیفت گردن تقریبا تنها روشی است که می تواند باندهای عمودی گردن را اصلاح نماید.
باندهای عمودی گردن ، بزرگی و افتادگی غده تحت فکی: در برخی افراد، بزرگی یا افتادگی غده تحت فکی، خود را به صورت یک برجستگی در زیر تنه فکی (بین زاویه فک و چانه)، نشان می دهد. اگر بزرگی غده بزاقی باعث اثرات نازیبایی شدید در گردن شود، می توان در حین جراحی لیفت گردن، بخشی از غده را برداشت و با حفظ، قسمتهای اصلی، علاوه بر زیبا سازی گردن، عملکرد این غده بزاقی را همچنان حفظ نمود.
در هر فرد جوان (کمتر از ۴۰ سال) که بافتهای زیر چانه و پوست بالای گردنش استحکام کافی دارد و چانه و فک پایینش به خوبی رشد کرده است و تنها عامل ایجاد کننده غبغب، تجمع بیش از حد چربی در لایه سطحی ناحیه زیر چانه باشد، میتوان ساکشن غبغب انجام داد.
این دسته افراد، تنها گروهی هستند که میتوانند از ساکشن غبغب نتیجه مناسبی بگیرند. تنها ۱۰% افرادی که برای اصلاح و رفع غبغب مراجعه می کنند در این دسته قرار می گیرند و ۹۰% الباقی علاوه بر این علت یکی از علل ایجاد کننده غبغب را نیز به همراه دارند. لذا بر خلاف تصور بسیاری از مراجعین انتظار می رود که به احتمال ۹۰%، بعد از ساکشن غبغب همچنان بخشی از غبغب باقی بماند.
بهتر است بدانیم، اگر ساکشن غبغب به تنهایی در افراد مسن (بالای ۴۰-۴۵ سال) انجام شود، احتمال ایجاد عوارض آن بالاست و بدون لیفت گردن، چنین کاری توصیه نمی شود. این عوارض می تواند خود را به صورت ناهمواری و یا پوست آویزان نشان دهد. (تصویر زیر نتیجه ساکشن غبغب در فرد مسن را نشان می دهد)
با وجودی که جراحی کانتورینگ گردن جراحی ایمنی است ولی مانند هر جراحی دیگر، این جراحی نیز می تواند عوارضی داشته باشد که هرکدام از این عوارض با استفاده از راهکارهای خاصی قابل پیشگیری و یا درمان هستند.
این عوارض شامل کبودی، درد، خارش و یا بی حسی پوست پیشانی، تورم و یا باقی ماندن رد اسکار جراحی می باشد.
با توجه به انجام جراحی و شرایط پس از آن نیاز است تا از شیوه دقیق مراقبت های بعد از جراحی آگاهی داشته باشید تا بتوانید در کوتاه ترین زمان به شرایط عادی زندگی خود برگردید و همچنین دچار عوارض خاص ناشی از جراحی نشوید به همین منظور پشتیبانی بلافاصله بعد از جراحی با ارسال فایل مراقبتها و تماس تلفنی با شما همراه خواهد بود.
در لیفت گردن و غبغب، فقط نازیبایی های پایین تر از خط فکی اصلاح می شود.
در صورتیکه غده بزاقی بیش از حد ممکن رشد کرده باشد، این مساله به زیباجو اطلاع داده می شود. در صورت تمایل او، بخشی از غده برداشته می شود تا حدی که به سلامت فرد آسیب وارد نشود.
بهتر است که معاینه شوند، در صورتیکه چانه آنها کوچک باشند می توان از پروتز چانه استفاده کرد.
فردی که دارای پوست شل باشد اصلا کاندید مناسبی برای ساکشن غبغب نیست زیرا افتادگی پوست بیشتر می شود( معمولا سنین بالای سال۴۰ مناسب ساکشن غبغب نیستند) در افراد جوان ساکشن فقط بدرد کسانی می خورد که استخوان فک پایین بصورت کامل رشد کرده باشد. اما اگر فردی فک و چانه کوچکی دارد این غبغب کاذب بوده و با ساکشن از بین نمی رود.
بهترین راه برای تشخیص اینکه برای یک فرد ساکشن چربی غبغب مناسب است یا خیر، سونوگرافی زیر گردن است که ضخامت چربی این ناحیه را اندازه بگیریم. اگر ضخات این چربی بیشتر از ۵ میلی متر باشد نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد و در غیر اینصورت نتیجه مطلوبی دست نمیدهد.
در افرادی که عضله پلاتیسما سفت باشد و چانه رشد کرده و بافت زیر چانه(کف دهان) شل نشده باشد و غبغب بزرگ نباشد، می توان از برش در زیر چانه استفاده نکرد.
کوچکی چانه و فک پایین . بافت چربی زیر چانه(ساب منتال) .شلی عضله پلاتیسما. شلی پوست
افرادی که فک و یا چانه کوچکی دارند. افرادی که بافت کف دهان بزرگ داشته باشند. افرادی که چربی تحت فکی آنها بزرگ باشد.
خیر. با لیفت خطوط افقی در گردن اصلاح نمی شود.
تا زمانیکه نتیجه لیفت قبلی وجود دارد احتیاج به لیفت مجدد نیست در صورتیکه آثار بازگشت مشاهده شود می توان به جراح مراجعه نمود و مجدداً لیفت انجام داد.
در واقع تا زمانی که ورمها وجود دارد و بافت ها ترمیم نشده اند گردن دچار بی حسی می شود و ظرف چند هفته تا چند ماه طول می کشد که ورمها فروکش کنند و بی حسی برطرف شود.
در کل در افراد سیگاری نسبت به افراد عادی ترمیم بافت، کندتر است و ممکن است بافت تخریب شود. بنابراین بهتر است قبل از انجام عمل جراحی مصرف سیگار متوقف شود. بهتر است بدانیم در افراد سیگاری خطر باقی ماندن اسکار (جای جراحی) بالاست.
آنالیز زیبایی صورت خود را از ما بخواهید