زمان مطالعه مطلب: 4 دقیقه

Midface-Surgery

لیفت بخش میانی صورت (Midface Surgery)

بخش میانی صورت ناحیه بین دو خط موازی افقی (بین لترال کانتوسها و اورال کمیشرها) و دو خط موازی عمودی (خطی در وسط بین تراگوس و لترال کانتوس) است.

بخش میانی صورت

تغییرات ناشی از افزایش سن در بخش میانی صورتتغییرات ناشی از افزایش سن در بخش میانی صورت

این تغییرات شامل تحلیل بافتهای گونه (استخوان و چربی)، الاستوز پوست (پوست نازک، چروکیده و زیاد)، افتادگی بافتها به سمت داخل و پایین است.

تغییرات فوق منجر به ایجاد موارد زیر می شود:

  1. ناودان اشکی (nasojugal groove)
  2. ایجاد بگهای چربی در پلک پایین
  3. پیدایش و عمیقتر شدن خط خنده (nasolabial groove)
  4. تخت شدن و کوچک شدن گونه ها

تغییرات پلک پایین (مانند پایین آمدن لبه پلک و کانتوس خارجی)

برای لیفت بخش میانی صورت چه روشهایی وجود دارد؟

لیفت اندوسکوپیک بخش میانی صورت (لیفت اندوسکوپیک گونه، transtemporal)

لیفت اندوسکوپیک بخش میانی صورت، از طریق دو برش که اولی همانند برش لیفت اندوسکوپیک شقیقه است، و در ناحیه تمپورال و داخل موها داده می شود. دومین برش درد داخل دهان یا زیر پلک پایین داده می شود. بعد از برش، بافتهای نرم صورت از روی استخوان گونه (زایگوما) بلند می شوند (نوعی لیفت ساب پریوستئال است). بافتهای آزاد شده بوسیله سوچرهایی به بالا و عقب کشیده شده و به فاشیای عضله تمپورالیس وصل می شوند. در این جراحی میتوان به جای سوچر از آندوتاین نیز استفاده نمود.

مزیتهای لیفت آندوسکوپیک بخش میانی صورت (لیفت آندوسکوپیک گونه)

  1. در افرادی که نیاز به جراحی پلک پایین ندارند، برش آن در داخل موها یا در داخل دهان است. لذا این برشها در قسمتی قرار می گیرد که به راحتی پنهان می باشد.
  2. این جراحی می تواند به صورت همزمان با جراحی پروتز گونه انجام شود و افرادی که گونه بسیار کوچکی دارند، میتواند از آن بهره ببرند
  3. ترکیب این جراحی با لیفت شقیقه، در افراد جوان که تغییرات ملایم را در ناحیه گونه و اطراف چشم می پسندند، می تواند به صورت مکمل عمل نماید.
  4. میتواند عرض صورت را در ناحیه گونه ها افزایش دهد.
  5. برای افرادی که هنوز افتادگی شدید صورت ندارند و جراحی لیفت باز برایشان امکان پذیر نیست، انتخاب مناسبی است.

لیفت آندوسکوپ بخش میانی صورت

در تصاویر بالا( 8 ماه بعد از جراحی)  اثرات مثبت جانبی لیفت گونه دیده می شود.

  1. لبه پیک پایین و کانتوس خارجی، بالاتر رفته و چشمها حالت کشیده و جوان پیدا نموده است.
  2. با انتقال بافت گونه به قسمتهای بالاتر، گودی زیر چشمها کمتر شده است.
  3. عرض صورت در ناحیه گونه ها افزایش پیدا کرده است
  4. کاهش عمق خط خنده (با انتقال بافتهای گونه به قسمتهای سوپرولترال، حجم چین نازولابیال کم و حجم گونه افزایش پیدا می کند.

معایب لیفت اندوسکوپیک گونه

  1. در این لیفت اگر از برش پلک پایین استفاده نشود، نمیتوانیم جوانسازی پلک پایین را انجام دهیم (پوست اضافه برداشته نمی شود).
  2. در افرادی که افتادگی شدید گونه دارند، ممکن است چندان موثر نباشد
  3. این لیفت می تواند قدری کشیدگی در ناحیه چشمها ایجاد کند و کانتوس خارجی را بالاتر ببرد. با وجودی که برخی از افراد از این موضوع بسیار خرسند می باشند، برخی دیگر ابراز ناخوشنودی میکنند . لذا در آقایان با احتیاط استفاده شود و باید زیباجئ بداند که ریسک کشیده شدن چشمها وجود دارد.

برای آقایانی که کاندید لیفت گونه هستند ولی نگران کشیدگی چشمها می باشند، میتوان به صورت جایگزین پروتز گونه را در نظر گرفت (استفاده از پروتز، قدری لیفت در این ناحیه ایجاد می کند).

لیفت گونه

با افزایش سن، همانند دیگر بخشهای صورت، گونه ها نیز دچار افتادگی و علائم افزایش سن می شوند. علائم افتادگی گونه ها معمولا بعد از 30 سالگی خود را نشان می دهد. در ابتدا حجم گونه ها کاهش می یابد و چربی ناحیه گونه ها به قسمت پایین و خط وسط حرکت می کند. با جابه جایی چربی به سمت پایین، خط خنده عمیق تر می شود.

لیفت گونهافتادگی بافت نرم گونه ها همانطور که در تصاویر پایین دیده می شود، معمولا به سمت پایین و داخل است.

افتادگی بافت نرم گونه هاگونه ها در بخش میانی صورت قرار دارند لذا تغییرات ناشی از افزایش سن که در گونه ها مشاهده می کنیم با علائم افزایش سن در دیگر نواحی بخش میانی صورت همراهی دارد. علائمی همچون پیدایش ناودان اشکی، گودی زیر چشمها و پایین کشیده شدن پلک پایین می تواند دیده شود. از سوی دیگر گونه ها با فاصله کمی از گوشه چشم و دم ابرو قرار دارند و میدانیم با افزایش سن، هر دو قسمت گفته شده پایین تر می آیند و چینهای دورچشم بیشتر می گردد.

در بسیاری از افراد، علائم افتادگی گونه ها، با افتادگی دم ابرو همراهی دارد که میتواند زیبایی چشمها را تحت تاثیر قرار دهد.

علائم افتادگی گونه ها

لیفت آندوسکوپیک بخش میانی صورت (لیفت آندوسکوپیک گونه)

لیفت میانی صورت که به آن لیفت گونه نیز می گویند که با روش اندوسکوپی قابل انجام است. علاوه بر لیفت آندوسکوپیک ، روش باز نیز می تواند بخش میانی گونه را لیفت کند ولی اگر هدف فقط تغییر بخش میانی صورت باشد، بهتر است از لیفت آندوسکوپیک استفاده نماییم زیرا لیفت باز جراحی وسیع تری محسوب می شود و طوری طراحی شده است که همزمان بخش میانی و پایینی صورت را لیفت می نماید.

روش انجام لیفت آندوسکوپیک بخش میانی صورت

لیفت آندوسکوپیک گونه می تواند با استفاده از اندوتاین یا بخیه های دیرجذب انجام شود. در تحقیقاتی که تاکنون انجام شده، آندوتاین اثرات مشابه بخیه ها را از خود نشان می دهد و مزیتی دراین مورد نداشته است. با وجود این اگر شما تمایل به استفاده از آندوتاین هستید، می توانید این موضوع را با جراحتان در میان بگذارید.

لیفت آندوسکوپیک گونه برای چه افرادی مناسب است؟

این نوع لیفت بیشتر درافراد جوانتر و کسانی است که افتادگی کمی داشته و تغییر در بخش میانی صورت را در نظر دارند می تواند انجام شود. اغلب متقاضیان این روش تمایل به جوانسازی گونه و اطراف چشمها را دارند و معمولا کمتر از 45 تا 50 سال سن دارند. به همین دلیل ترکیب این جراحی با لیفت شقیقه و پیشانی منجر به نتایج بهتری می شود.

توصیه: افرادی که افتادگی بافت های پایین صورت دارند بهتر است از لیفت صورت استفاده کنند.