جراحی کوچک کردن دهان
امروزه برای تغییر شکل و سایز هر قسمت از صورت از طریق جراحی زیبایی، راهکارهای متعددی وجود دارد و مهمترین عامل توسعه جراحی زیبایی صورت، درخواست مراجعه کنندگان برای رفع نازیباییهای ظاهری صورت است.
یکی از درخواستهایی که برای تغییر در صورت وجود دارد، کوچک کردن دهان است. برخی از افراد از عریض بودن دهان خود مخصوصا در حین خندیدن ناخوشنودند. اغلب آنها می گویند از اینکه تمامی دندانهای آنها در زمان خندیدن دیده شود، احساس بدی دارند و گاهی این احساس بد باعث می شود از فعالیتهای اجتماعی دوری کنند و یا در اجتماعات، برخی از احساسات واقعی خود را نشان ندهند (مثلا از خندیدن در حضور دیگران خودداری می کنند).
به منظور کوچک کردن دهان می بایست در نظر داشته باشیم که به عملکرد دهان نباید خللی وارد شود. یعنی کوچک کردن دهان به گونه ای انجام پذیرد که برای صحبت کردن و غذا خوردن مشکلی ایجاد نگردد.
عمل کوچک کردن دهان از ناحیه گوشه ها ( دو طرف دهان) امکان پذیر است. اغلب افرادی که مراجعه می کنند، دوست دارند به طرز افراط آمیزی دهانشان کوچک شود. ولی در چنین مواردی، من با صحبتهایی که از نتیجه نهایی جراحی با آنها انجام می دهم، می پذیرند که این عمل برای آنها به صورت طبیعی انجام گیرد.
عمل کوچک کردن دهان، عمل مرسومی نیست و بسیاری از افراد حتی نام آن را هم نشنیده اند. تنها کسانی که واقعا از کودکی از عریض بودن دهانشان ناراضی بوده اند به فکر این عمل می افتند. تجربه ای که از بیمارانم دارم این است که برخی از آنها بسیار بیش از حدی که در واقعیت وجود دارد دهان خود را عریض می بینند. با اینحال بعد از کوچک کردن دهان و با اینکه معمولا 6 تا12 میلیمتر تغییر در عرض دهان ایجاد می شود، بسیاری از آنها کاملا راضی می شدند. به ندرت لازم است دهان بیش از 12 میلیمتر کوچک شود.
جراحی کوچک کردن دهان هم از داخل و هم از خارج بخیه می شود.اما ممکن است مقداری خط برش باقی بماند.
این جراحی با دو روش قابل برگشت و غیر قابل برگشت می تواند انجام گیرد. در بسیاری از موارد، من به متقاضیان این کار روش قابل برگشت را توصیه می کنم. زیرا در چنین مواردی، هر وقت تمایل داشته باشد، به راحتی می تواند وضعیت دهان خود را به حالت قبل از جراحی بازگرداند.
فیلم جراحی کوچک کردن دهان:
مراقبت های بعد از جراحی لب 1- بعد از جراحی لب از سفکسین و استامینوفن هر 6 ساعت 1 عدد مصرف کنید. 2- شش الی هفت ساعت بعد از جراحی لب از یک صابون بچه برای شستشوی جای بخیه استفاده کنید. 3-شستشوی جای زخم هر 4 ساعت یکبار انجام شود. 4-بعد از شستشو از پماد جنتامایسین استفاده شود. 5-استفاده از کیسه ی یخبر روی محل جراحی در 24 ساعت اول به کاهش تورم کمک میکند.